01 december 2019

Allsvenskan rond 3, isande blåkall vind

Snöröken uteblev över ölandsbron men det blåste en isande blåkall vind i kön utanför Tallis. Inne i värmen jobbade vi snabbt som illrar fram bräden. Kniven skar vasst upp både tomat, gurka och paprika. Sju tappra spelare lyckades lagledaren vaska fram till första advent. Vi skruvade ner förhoppningarna och skruvade upp korken på julmusten.
Bord 8 behövde inte ställas fram då vi i en tidig julklapp åt Oskarshamn SS lämnat wo där.
Marcus blev därmed ankare på bord 7 och spelade rimligt bra och gav motståndaren några små tankeveck i pannan. Tyvärr vecklades dessa ut och Marcus orockerade kung invecklades i ostoppbara förvecklingar. Så det utvecklades till slut med torsk och 0-2 i matchen.
I övrigt såg det positivt ut på bord 1 för Palle i en lugn avbytes öppning. Mikael spelade blixtrande snabbt och hann under partiets gång baka bröd till fikat. Johanna var i slag och fick slagläge på motståndaren tidigt i partiet. Karl hamnade i positionellt rävspel och det såg oklart ut ett dussin drag in. Christer spelade okomplicerat och extra korrekt i öppningen så vi behövde inte hissa varningsflaggan. Ingvar brottades synbart med svårigheter men höll ihop det. Förhoppningarna kunde därmed höjjas något.
Vilket Johanna förstärkte när hon vackert kombinerade fram en matt. Så 1-2 och lite bättre.
Micke fortsatte spela fort och himla bra vilket fick motståndaren att hamna på hälarna samt nöta på klockan. Det hjälpte föga för hoten avlöste varandra och sedan rasade motståndaren materialmässigt ihop för att rädda sig ifrån matten. Å då fick vi 2-2 i matchen.
Tyvärr krånglade Palle till det när han ville höja takten och istället för satsa på stillasam lång rockad hamnade han i förlorat slutspel. Verkar omöjligt för honom att hitta rätt i synbart jämna ställningar. Tvi vale å så varde det 2-3 i matchen.
Kvar sitter Karl Christer och Ingvar och vi kan med visst flyt ta poäng trotts allt.
Karl blev pjäs efter i sitt parti men lyckas mangla sönder vits damflygel så att hans torn och löpare fick fribönder att förvalta. Mot torn häst löpare ska det mycket till för att hålla ihop men idag var Karls dag. Han spelar på och håller kvar tillräckligt med fribönder för att till slut kunna avgöra. Salut och vi har 3-3 i matchen.
Ingvar som förstärkt laget lyckas krångla sig ur motspelarens grepp och är nära att hitta matten med sina två torn. Nära räckte inte till matt men väl till remi och det är ju som bekannt bra för båda. Nåja 3,5-3,5 kändes inte fel det heller!
Christer kommer tråkigt nog bonde under och motståndaren har dessutom aktivare spel. Kontringsmästaren Christer hittar idag inte någon kontring i tornslutspelet och förlorar dagens längsta samt sista parti. Slutresultatet blev då slutligen 3,5-4,5 och någon tyckte att det är en godkänd insatt... jag tror på tomten oxå!

Inga kommentarer: