03 december 2019

HT 2019, grande finale

Finalrond i höstturneringen och hur skulle det gå för Albin och Palle. Ja kunde Palle undvika att bli tvåa ännu en gång. Nåväl kaffet brassades på och musten ställdes fram.
Karl spelade kvällens snabbaste parti mot Christer och fick tidigt grepp i öppningen. Bonde och sedan pjäs vilket mer än väl räckte till full pott.
Stefan hade vit mot Mikael och fick se motståndarens dam flyga ut i drag tre. En otrevlig överraskning som gav visst huvudbry. Någorlunda jämt tills en merbonde i slutspelet vägde över till Mikaels fördel.
Palle preppade i bussen på väg till stan och trodde han var något på spåret. Den villfarelsen tog Anders ur honom redan i drag 4. Därefter kom Palle i villervalla samt blev ordentligt hudflängd. Nertryckt och upprullad på kungsglygeln verkade det bli ånyo en andraplats. Särskilt som Albin besinnat sig som vit mot Janne och undvikit att göra f4. Svart verkade dock svår att komma åt och utgången var oviss.
Då slutforcerar Anders och maler sönder Palles sista utpost å de gruvligaste. 
Döm om Palles förvåning när Albin i sitt parti förlorar.
Så slutet blev dubbelnollor både för Palle och Albin vilket innebar att Palle tog hem 1:a plats. Albin knep andra plats och Anders spurtade till sig en tredjeplacering. Noteras bör hur extremt jämt det blev och att plats 2-4 avgjordes med hjälp av särskiljning. Tävlingsledningen tackar för en extra trevlig höstturnering och vi ses den 17:e då det blir julblixt!
HT rond 7
Christer-Karl..........0-1
Stefan-MikaelC......0-1
Albin-JanF...............0-1
Anders-Palle...........1-0


Slutställning
1. Palle...……..5p
2. Albin.....…..4,5p
3. Anders...….4,5p
4. MikaelC….4,5p
5. Karl
6. JanF
7. Christer
8. Stefan

Inga kommentarer: