10 november 2016

HT 2016, rond 4

Det mesta kan alltid överarbetas och i schack är det ibland tvunget att besinna sig istället för att rusa fram för att sätta matt. I denna iver såg Palle matten framför sig men det visade sig vara en hägring som Karl snabbt genomskådade och ställde om till ett eget angrepp som ett par drag senare var en vinnande ställning. Palle suckade tungt inombords och spelade på nästintill matten men gav upp draget innan det oundvikliga slutet.
Albin fick en för svår uppgift i att hålla emot Jan H som inte tänkt nöja sig med remi denna kväll utan gick för vinst. Det såg redan under mittspelet som om Jan hade full kontroll och detta visade sig vara korrekt då Jan kunde ro hem det hela efter kaffet.
Mikael C motade Anders i sitt parti där det blev remi innan det istället kunnat braka lös på riktigt. Hade varit intressant att se detta parti spelas ut men båda ansåg det alltför riskfyllt för att gå in i dessa förvecklingar.
I kvällens längsta parti mellan Jan F och Christer hade Jan press mot Christer som fick använda allt för mycket tid som inte fanns och slutligen vann därmed Jan F på tid.

Resultat rond 4

Palle-Karl, 0-1
Jan H-Albin, 1-0
Anders-Mikael C, remi
Jan F-Christer, 1-0

Inga kommentarer: