10 november 2016

HT 2016, rond 3

Kvällsmörkret dominerade och en del svartnade det för tidigt i deras partier. Palle hade svart mot Mikael C och hamnade tidigt under press. Mikael fann det ena farliga hotet efter det andra och när Palle så trodde att krutröken lagt sig missade han och satte pjäs. Resten tog inte allt för lång tid innan han fick ge sig!
Anders spelade vit mot Albin i ett till synes planenligt metod. Sakta pressa ner svart och få utrymme för eget positionellt spel. Dock höll Albin kvar pjäser på brädet och släppte inte in vit i några större farligheter vilket resulterade i en remi.
Christer gick villigt in i en gambit men förlorade sig sedan i sitt ivriga försvar av merbonden vilket gav Karl allt för stort utrymme att angripa. Segern dröjde dock då Christer som bekant aldrig ger sig i onödan utan tvingade svart att spela fullt ut tills segern var klar.
Jan H ångar på och trotts en sämre bondeformation kunde han reda ut det hela till en vinst mot sin namne Jan F och därmed ge vitsidan den enda vinsten denna kväll.

Resultat rond 3
Christer-Karl, 0-1
Palle-Mikael C, 0-1
Anders-Albin, remi
Jan H-Jan F, 1-0

Inga kommentarer: