10 november 2016

HT 2016, rond 5

Rond 5 är förbi och med den en strimma vinterljus i höstmörkret för Palle. Han fick vit mot Anders och skötte det ok i öppningen. Sedan bjöd Anders till ett öppet spel med komplikationer. Det var sedan upp till Palle att slå med rätt pjäs och där fallerade det en smula vilket gjorde en möjlig etta till en halva.
Karl blixtrade väl friskt och halkade bort sig i öppningen där en bonde under blev dambortsättning innan 20 drag. Jan H är därmed fortfarande obesegrad i turneringen och bör ses som storfavorit till en titel!
Kvällens tjälskott åkte Mikael C på när han förlorade på tid mot Jan F. Jan hade länge och väl stångats pjäs under men med god kompensation i ett monstercentrum med sina bönder.
Långkörning med dubb blev det för Ölänningarna Christer och Albin. I det partiet såg det låst ut efter avbyten med två lätta samt torn för Albin mot Christers två torn. Eventuellt skulle d7 bonden stått kvar och därmed gett en aktivare springare för Albin men det är tveksamt ifall det skulle frostat av Christers solida försvar. En remi var delad glädje till slut...

Resultat efter ron 5
Jan H (ett parti uppskjutet)..............4p
Jan F, Karl, Albin och
Anders (ett parti uppskjutet).........2,5p
Mikael, Palle....................................2p
Christer............................................1p

Inga kommentarer: