10 november 2016

Seriepremiär mot Oskarshamns SS

Laget var utan hån både dit och hem denna premiär i allsvenskan. Mikael L skickades på spa och kurort för att vara toppad till nästa rond. På plats fanns Conny som på ett konstigt och förunderligt vis spelade på vinst redan efter 4 drag. Stefan F hamnade ohyggligt illa till och kunde gett upp utan att skämmas efter ytterligare 7-8 drag men stretade på mot ett mästerligt kombinatoriskt avslut från Conny.
I inledningen hade även Christer blixtrat fram ett kungsangrepp som svart och tvingade vit till flertalet obskyra försvarsdrag vilka medförde att Christer tidigt kunde sätta matt. Ja och så vi leder därmed med 2-0.
Det verkar som om denna söndag var klar redan innan en timme gått men i flera av de andra partierna såg det jämt ut och på bord 2 satt Palle i ett konstant underläge. Han såg en teoretisk nyhet som visserligen var en nyhet för honom men för andra bör den snarast ses som en varning över hur svart inte bör göra i en öppning. Kvalitet under men med löparparet som viss kompensation. Att förvalta den kompensationen visade sig allt för svårt och han blev mosad utan att vit behövde förta sig.
Björn hade inga problem att filura hem en pjäs när motståndaren trodde sig försvarat en bonde och sedan var det inga konstigheter för honom att vinna partiet och därmed kunde duon Conny/Björn åka hem med full pott. I matchen stod det nu 3-1 till Öland.
Mikael P hade lyckan med sig i sitt parti som stundtals var högljudligt dramatiskt att få med sig en remi. Hans ställning var allt annat än vad han önskat sig och motståndaren borde nog kämpat friskare för en vinst men då matchen såg avgjord ut för Ölands del accepterades de båda om remi. Matchen såg i princip klar ut då det stod 3,5-1,5 till Öland.
Denna remi visade sig extremt viktig för oss då Jan H lyckades förlora mot sin motståndare som fann en kombination när Jan tyckte sig satt stopp för sånna dumheter. Det lönade sig inte mycket att Jan sedan försökte finna någon medicin mot denna åkomma då motståndaren sedan friskt spelade hem partiet.
Matchen stod nu 3,5-2,5 och det mesta talade för ett oavgjort resultat då Albin var rökt på bord sju och Rikards parti på bord tre såg förhållandevis jämn ut.
Albin hade häst mot torn i slutspelet och spelade in i kaklet men det hjälpte föga för motståndaren hade inga problem med att ta hem vinsten. Därmed var matchen en nagelbitare och det stod 3,5-3,5 Ölands SS hopp stod därmed till Kung Rikard. I ett tvunget dambyte och några drag senare med springaren hade han vips vunnit en bonde. Framför allt såg slutspelet vunnet ut. Utan att slappna av höll Rikard hårt i denna fördel och manövrerade ut sin motståndare.Oskarshamns SS-Ölands SS........................3,5-4,5

Stefan-Conny, 0-1
Josip-Palle, 1-0
Mathias-Rikard, 0-1
Bozur-Björn, 0-1
Juha-Mikael P, remi
Johan-Jan H, 1-0
Zaim-Albin, 1-0
Nabih-Christer, 0-1Vi salut you Kung Rikard men glömmer inte den viktiga remin från Mikael P´s sida!!!

Inga kommentarer: